STACJA KUCHNIE ŚWIATA / Przystanek Ołowianka

codziennie, godz. 10.00-22.00

SŁONO TU:

Szarpana wołowina i wieprzowina, wytrawne croissanty, quiche – placek na kruchym cieście, pizza według przepisu włoskiego mistrza kuchni, hiszpańskie tapasy, japoński makaron z kurczakiem i wołowiną, burgery z sosem barbecue, bułki ze śledziem, pajdy ze smalcem, oscypki z grilla, frytki.

SŁODKO TU:

Francuskie makaroniki, słodkie croissanty, lody i gofry, prażone orzechy.

SPRAGNIENI TU:

Duży wybór piw, sangria, aperol, prosseco, domowe lemoniady, granity, kawy i gorące czekolady.

STACJA KUCHNIE ŚWIATA / Przystanek Park Świętopełka

codziennie, godz. 10.00-21.30

SŁONO TU:

Niemieckie kiełbaski currywurst, chińskie pierogi, baozi i smażony ryż, alzackie podpłomyki – flammkuchen, grecka bougatsa na gorąco, kuchnia hiszpańska, kuchnia ukraińska, burgery, frytki belgijskie, langosze, pajdy sery: górski, camembert, halloumi.

SŁODKO TU:

Greckie ciasta z miodem i owocami, greckie jogurty z mleka owczego z orzechami i miodem, gorące pączki i drożdżówki, sałatki owocowe, owoce w czekoladzie, kołacze-kurtosze, mini-donaty, churrosy, lody, gofry.

SPRAGNIENI TU:

Duży wybór piw, domowe lemoniady z owocami, tradycyjne chińskie herbaty, kawy parzone, grecka kawa frappe.

STACJA RYBA NA RYBNYM / Przystanek Targ Rybny

codziennie, godz. 10.00 -21.30

SŁONO TU:

Smażone ryby, rybne burgery, nuggetsy, kanapki śledziowe fischbrotschen, wędzone pstrągi z gór, włoskie panuozzo, dojrzewające sery i wędliny.

SŁODKO TU:

Lody włoskie, naleśniki, gofry.

SPRAGNIENI TU:

Duży wybór piw, zimne i ciepłe napoje.

STACJA KUCHNIA POLSKA / Przystanek Długie Ogrody

codziennie, godz. 10.00-21.30

STACJA FOODTRUCKI / Przystanek Długie Ogrody

codziennie, godz. 10.00-21.30

SŁONO TU:

Amerykańskie burgery, tradycyjne zapiekanki, frytki belgijskie

SŁODKO TU:

Tajskie lody, lemoniady molekularne.

STACJA NA SŁODKO / Przystanek Plac Kobzdeja / Grobla I  - Dziecięcy Przystanek

codziennie, godz. 10.00-20.00

Lemoniady, wata cukrowa i lody.

4 sierpnia / niedziela / SŁONO-SŁODKI DRAŃ. GWIAZDA: TOMASZ JAKUBIAK /Przystanek Ołowianka

Tomasz Jakubiak to kucharz i dziennikarz kulinarny, gospodarz programu Jakubiak w sezonie  i Jakubiak lokalnie. Gotowanie to jego żywioł, miłość i pasja. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, 

Na Jarmarku poprowadzi warsztaty z przygotowywania słonych i słodkich przekąsek. A jego gośćmi będą szefowie kuchni.

9/10 sierpnia, 10/11 sierpnia / STACJA NOCNE FOODTRUCKI / Przystanek Szekspirowski / ul. Bogusławskiego

godz. 21.30-02.00

SŁONO TU:

Amerykańskie burgery, tradycyjne zapiekanki, frytki belgijskie

SŁODKO TU:

Tajskie lody, lemoniady molekularne

Scroll to top